Select Page
hallo
FAQ – website laten maken Wolderwijd Web

Veelgestelde vragen

U wilt een nieuwe website laten maken. Dan heeft u ongetwijfeld ook vragen. Hieronder vindt u de antwoorden op de vragen die ons vaak gesteld worden.

Werkwijze – hoe ziet het proces eruit?

Van ontwerp naar oplevering: de ontwikkeling van een website doorloopt verschillende fases. De gemiddelde doorlooptijd is ongeveer vier weken. Heeft het wat meer haast? Afhankelijk van onze bezetting is het mogelijk om het proces nog eens flink te versnellen.

Bij het ontwikkelen van een website, worden altijd dezelfde fases doorlopen:

Het eerste contact

De websites die wij maken zijn maatwerk, onze offertes dus ook. Om tot een goede offerte te kunnen komen, spreken wij onze klanten graag eerst persoonlijk. Zo kunnen wij de specifieke wensen boven tafel krijgen en kunnen wij een helder beeld vormen van de omvang van het project. Bovendien wilt u als opdrachtgever toch ook wel weten wat voor vlees u in de kuip heeft voordat u iets tekent, toch?

De offerte

Zodra de kaders van de opdracht helder zijn, stellen wij de offerte op. Hierin staat precies wat wij gaan doen en wat wij niet gaan doen. De prijsopgave voor het project is vrijwel altijd een vaste prijs voor het geheel, dus geen verrassingen achteraf. Verder behandelen we de planning van het project en stellen we een deadline vast. Bij een akkoord op de offerte vragen wij om een aanbetaling van 40% van het offertebedrag.

Het ontwerp

Voordat we beginnen met bouwen, maken wij eerst een ontwerp. Dat begint met wat handschetsen en het eindigt met een levensechte visualisatie. We vragen u vervolgens om te reageren op het ontwerp: wat vindt u mooi? Wat spreekt u minder aan? Met deze feedback zorgen wij ervoor dat de website straks helemaal naar wens is.

Realisatie

Zodra het ontwerp is vastgelegd, gaan wij deze omzetten naar een echte WordPress website. Dit is vooral een aangelegenheid voor de programmeurs. Codefragmenten in HTML, CSS, JavaScript en PHP vliegen over de beeldschermen, altijd onder scherp toezoecht van de stijlpolitie. We bouwen altijd op een eigen test-omgeving, zodat uw huidige website, indien aanwezig, gewoon bereikbaar blijft. Ondertussen verzamelen we alle content die op de website moet komen. Zodra alles gereed is krijgt u toegang tot onze testomgeving, zodat u het resultaat kunt bekijken voordat we de website echt online zetten.

Oplevering

Het moment waar u naar uit heeft gekeken: uw nieuwe website komt online! De laatste optimalisaties worden doorgevoerd en de SEO instellingen woorden geconfigureerd. Links van uw oude website worden doorverwezen naar de nieuwe website, zodat uw bezoekers niet op een dood spoor terecht komen. U ontvangt uiteraard een heldere instructie over het gebruik van de website.

En daarna…

Gedurende twee maanden na oplevering helpen wij u kosteloos met vragen en kleine aanpassingen. Wanneer u het technisch onderhoud bij ons onderbrengt, zorgen wij ervoor dat uw website ook in de toekomst goed blijft functioneren en bestand is tegen bugs en hacks. Verder draaien we dagelijks een back-up van uw website, just in case.

Een nieuwe website, wat kost dat ongeveer?

De prijzen die verschillende bureaus rekenen voor een nieuwe website lopen flink uiteen. We zien ook grote verschillen in kwaliteit in ontwerp en techniek. En gek genoeg blijken de tarieven lang niet altijd te rijmen met de geleverde kwaliteit: veel betalen voor een website is geen garantie voor kwaliteit.

Bij Wolderwijd Web bieden wij onze websites altijd aan tegen zo laag mogelijke tarieven. We hebben echter wel een hoge standaard, die we hoe dan ook zullen handhaven. Voor een website van Wolderwijd Web zult u doorgaans rekening moeten houden met € 1.250 tot € 2.500. De exacte prijs is afhankelijk van uw specifieke wensen. wilt u extra functionaliteiten, dan betaalt u daar iets meer voor.

Wilt u een exacte prijsopgave ontvangen? Maak dan direct een afspraak.

Domeinnaam? Hosting? E-mail?

De domeinnaam is een belangrijk onderdeel van uw website: het is de naam die de gebruiker intypt om naar uw website te gaan. Het domeinnaam van Wolderwijd Web is bijvoorbeeld “wolderwijdweb.nl”. Een domeinnaam bestaat doorgaans uit een bedrijfsnaam, gevolgd door een extensie zoals “.nl” of “.com”. Wanneer u nog geen domeinnaam heeft geregistreerd, kunnen wij dit voor u regelen.

Naast een domeinnaam, heeft u ook hosting nodig. De hosting wordt verzorgd door een server die altijd met het internet is verbonden. Wij plaatsen uw website op deze server, zodat deze altijd en overal bereikbaar is. Wolderwijd Web verzorgt veilige en snelle hosting voor €15 per maand. U krijgt dan ook uw eigen e-mailadres op basis van uw eigen domeinnaam (bijvoorbeeld info@[domeinnaam].nl). U kunt deze mail op al uw apparaten gebruiken.

Onderhoud en updates

Een website heeft onderhoud nodig. Met name op het gebied van beveiliging worden er regelmatig inzichten verkregen die aandacht vereisen. Voor €15 per maand zorgen wij ervoor dat uw website altijd up-to-date is. Bovendien verzorgen wij dagelijks meerdere back-ups van uw volledige website, gewoon voor het geval dat.

De websites die wij bouwen zijn goed zelf bij te houden. Wilt u dit desondanks liever uitbesteden, dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen. Wij plaatsen dan bijvoorbeeld uw nieuwsberichten en als u iets wilt veranderen, dan doen wij dat voor u.