Select Page
hallo

Gratis SSL certificaat voor klanten van Wolderwijd Web
Gratis SSL certificaat voor onze klanten!

Zo werken wij aan de veiligheid van uw website

We krijgen van onze klanten steeds vaker vragen over SSL certificaten. Er wordt dan ook steeds vaker geschreven over deze certificaten en de mogelijke effecten van het ontbreken ervan. Bij Wolderwijd Web juichen we het gebruik van SSL certificaten al enige tijd toe. Inmiddels zijn we echter zover dat we zeggen: een SSL certificaat is must have. Om die reden hebben wij besloten om al onze klanten* een gratis SSL certificaat aan te bieden. Wolderwijd Web is één van de eerste bedrijven die dit doet en daar zijn we trots op!

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat is een beveiliging die ervoor zorgt dat alle communicatie tussen gebruikers en de website wordt versleuteld. Hierdoor wordt de data die verstuurd wordt onbruikbaar voor hackers. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u een contactformulier op uw website heeft staan waar gebruikers allerhande gegevens moeten invullen. Denk aan e-mailadressen, rekeningnummers, etc. Wanneer uw website over een SSL certificaat beschikt, worden al deze gegevens gecodeerd voordat zij worden verstuurd via het internet.

Waarom een SSL certificaat?

Een SSL certificaat verhoogt dus de veiligheid van uw website. Maar er zijn nog een aantal bijkomende voordelen.

Privacy en wetgeving

Het is volgens de wet verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet (bijvoorbeeld via een contactformulier) te beveiligen (Wet bescherming persoonsgegevens). Hoewel in de wet niet staat beschreven hoe dit dient te gebeuren, is een SSL certificaat een goede eerste stap.

Een SSL certificaat wekt vertrouwen

Wanneer een website is voorzien van een SSL certificaat, dan zal er in de adresbalk een groen slotje verschijnen, in sommige browsers aangevuld met de tekst “Veilig“. Door dit slotje weet ook de gebruiker dat uw website is beveiligd en dat wekt vertrouwen.

De invloed van Google

Daar waar de wetgeving zich niet specifiek uitlaat over SSL certificaten, doet Google dat wel. Google wil de aanwezigheid van SSL certificaten de nieuwe standaard laten worden. Daarom ‘beloont’ Google sinds enige tijd beveiligde websites met een hogere notering in zoekresultaten. Niet-beveiligde website worden daarentegen steeds vaker ‘bestraft’ met een lagere notering. Op die manier werkt Google naar een situatie toe waarin iedere website over een SSL certificaat beschikt. En Wolderwijd Web levert daarin nu haar bijdrage door SSL certificaten standaard gratis aan te bieden bij onze webhosting.

Werkwijze gratis SSL certificaat

Wanneer u een website bij Wolderwijd Web laat hosten, dan zullen wij deze automatisch van een SSL certificaat voorzien. Hier hoeft u niet voor te doen. De certificaten worden aangevraagd, gecontroleerd en iedere drie maanden vernieuwd. Uiteraard geldt dit ook voor onze huidige klanten: in de loop van de maand mei zullen alle websites worden uitgebreid met SSL beveiliging.

Heeft u vragen over bijvoorbeeld de veiligheid van uw website? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

* het gratis SSL certificaat geldt alleen voor klanten van Wolderwijd Web, voor wie wij ook de webhosting verzorgen. Wilt u ook uw website laten hosten bij Wolderwijd Web? Dat kan al vanaf €15 ex. btw. per maand.